Tips för dig med torr hud.

Om man har torr hud, irriterad eller känslig hud ska man be om råd för vilken typ av creme som bäst passar för din hud. En torr hud behöver mer fett och kanske näring i form av vitaminer och oljor. Det finns oftast utbildad personal som man kan rådfråga om vilka hudvårdsprodukter som passar just din hy bäst. Ett sätt att upptäcka att ens hud är torr är att smörja in sig med ett tjockt lager lotion. Om man efter en kort stund, 10 minuter, har helt torr hud har huden sugit åt sig fukten av det enkla skälet att den är i behov av fukten. En torr hud kan snabbt skapa irritation vilket ofta kan märkas när man vitas ute i solen. Nedan följer några tips hur man kan ta hand om sin torra hud.

  1. En gång per vecka så bör man smörja in huden rikligt med en kräm som innehåller mycket fett. Undvik krämer som innehåller vaselin eller paraffin. Använd gärna krämer baserade på naturliga ingredienser och som även tillför huden vitaminer.
  2. Om man ofta vistas i solsken eller sitter framför en datorskärm utsätt huden för strålning som kan ge upphov till en värmande eller ömmande hud. Börja dagen med att applicera en dagkräm. Dagkrämen ska även innehålla skydd mot solljus.
  3. Undvik tvålar som torkar ut huden.
  4. Ett annat tips är också att inte låta huden torka efter att man duschat. Man kan istället applicera hudlotion direkt på en fuktig hud. Då är det lättare för huden att suga upp de näringsrika ämnena i krämen.
  5. Undvik lotions eller krämer som innehåller parfym.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0