16 workout tips

16 workout tips
för de som vill va starkare, smalare och bara ha en perfekt kropp!
1. Gränsen att träna 30-40 min.
Endel som tränar tränar kanske 50-60 minuter. Vilket man kanske tycker är bra, men man får lägre styrka och intensitet. Gränsen på ett träningspass ger bättre resultat vid 30-40 min, med ett lite hårdare pass.
2.Hög intensitet av träningspass.
När du börjar träna, ta det lugnt i början. kanske första månaden ta det lite lugnt och sedan öka steg för steg.
3.Proteiner
De flesta som tränar struntar i proteiner, vilket inte är bra för musklerna behöver proteinerna av dess näring.Om du inte äter proteiner så ger inte träningspasset så mycket. Man kan nästan säga att man tränar i onödan. Rekommenderar att äta proteiner när du tränar.
4.Vatten
Se till att du druckit mycket vatten igenom dagen.Det tar några timmar att vattnet ska engagera sig till kroppen.Vilket innebär att du som ska träna inte bara kan dricka direkt innan du ska träna. Gör det till en vana att dricka mycket varje dag.
5.Frukt
När du känner suget efter något gott, ta gärna en milkshake, men ta mycket frukt, helst banan som innehåller mycket bra för din träning!
6.Mellis före och efter träningspasset.
Det är bäst att ta kanske en banan eller två före och efter träningspasset.Du kan som sagt ta en milkshake en nyttig sådan.
7.Sakta lyft
Många människor som tränar bygger upp musklerna sakta och tappar vikt snabbt.Men om du både bygger upp, och tappar vikt långsamt då maximerar du (alltså du ökar) varje steg.
8.Tyngre tyngder
Om du ska börja lyfta tyngder, börja med så lätta du kan. sedan ökar du steg för steg.
9.Simma
Att simma minst en gång i veckan är jätte bra.Du tränar fast det inte känns, du måste inte bara simma framåt och tillbaka hela tiden.Kom på något roligt att t.e.x dutta en boll med kompisar och se hur många ni klarar tillsammans, så märker du inte ens av att du tränar.
10.Cykla
Cykla är en mycket bra exercise att göra! Hitta en terräng som passar dig. Uppförsbackar är bästa cyklings terrängen för dig som vill gå ner i vikt. Men börja med kanske lite längre sträckor och sedan gör du det jobbigare och jobbigare.
11.Promenera
De flesta gillar att sitta inne på ett svettigt gym och träna, medan andra inte gör det.Ta på varma kläder (inte för varma) och en vattenflaska och gå ut och ta frisk luft och kör powerwalk.Här som alltid börja med 1 km och sedan bygg på med en km, km för km.
12.Mixa
Mixa med träningspassen, gör inte samma gamla träning som alltid.Annars blir inte kroppen lika effektiv och kroppen når en slags stress nivå.Byt träningspass efter ett par veckor.
13.Inte varje dag
Att träna varje dag är inte kroppen uppbyggd för.Speciellt för en som är otränad, börja med en gång i veckan sedan bygg på.Träna inte dag efter dag, utan ta varannan isåfall.
14.Kallt
Om du gillar att vara ute och springa och du hade tänkt att springa just idag, då det är som kallast och du inte har någon annan tid. Ta på varma kläder.Om du har kalla kläder och är ute och springer/går/joggar kan du snabbt bli sjuk.Råder dig att ta på mössa, det är den bästa insoleringen!
15.Frukost
Det är mycket viktigt att äta frukost på morgonen.De har gjort en studie att de som inte äter frukost på morgonen blir mindre aktiva och går upp i vikt.Ät en ordentlig frukost så du orkar med dagen.
16.Rätt skor/stretcha
Du som tränar måste ha rätt skor.Fotsulan är inte gjord för att vara barfota (åtminstone det här årtusendet). Ha ordentliga springskor så du inte sträcker fötterna eller benen.Efter varje träningspass se till att du stretchar ordentligt.Om du får träningsverk dagen därpå, ingen fara!Du ska nästan vara glad/stolt för då vet du att träningen har hjälpt.
Tack för att ni läst, hoppas det ska hjälpa!
/e

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0